Duurzaam fruit smaakt het best!

FRUIT OP JE WERK wil doeltreffend duurzaam ondernemen. En we doen dit niet alleen als positief signaal naar de buitenwereld toe, maar vooral omdat we echt het verschil willen maken. Hiervoor hebben we duidelijke doelstellingen opgesteld en vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid. Naast het  ondersteunen van zorgvuldig gekozen doelen, vinden we duurzaamheid binnen FRUIT OP JE WERK zelf erg belangrijk. De wereld verbeteren begint immers bij jezelf!

 • Lokaal
  ondernemen

  Wij geloven in lokale samenwerkingen. Zo kiezen wij waar mogelijk altijd voor een lokale ondernemer met ambacht en passie en steunen we dus de lokale economie. De telers waar we mee samenwerken zijn lokale MBT-telers (milieubewuste teelt). Door rechtstreeks bij hen aan te kopen, kunnen er eerlijke afspraken gemaakt worden en is ons fruit ook zo vers mogelijk. Hierdoor hoeft het fruit minder behandeld worden en beperken we de uitstoot van Co2. 

 • Geen stukje
  fruit gaat
  verloren!

  Wij hebben geen overschotten, want we kopen alleen duurzaam fruit aan voor fruitboxen die al zijn besteld. Ongeveer 3% van het fruit komt niet in onze fruitboxen terecht. Alle groente en fruit die niet voldoen aan onze vereisten, brengen wij bij zorgboerderijen of bij onze dierenvrienden van Artis. De appels en peren die worden afgekeurd gaan terug naar onze teler, die er appel- en of perensap van maakt. Mocht er toch nog fruit over zijn dat nog geschikt is voor consumptie, dan schenken we dit aan de Voedselbank.

 • Voedselbank

  Klanten van FRUIT OP JE WERK sparen bij iedere 50 stuks fruit die zij ontvangen een stuk fruit voor de Voedselbank. Steeds meer mensen kloppen wekelijks aan bij de Voedselbank om voldoende eten te hebben. Wij willen hier samen met onze klanten structureel helpen! Dit doen wij door maandelijks bij een vestiging van De Voedselbank ieder gezin van een ‘zakske’ vol met vers fruit te voorzien. Zo zorgen we ervoor dat zowel de kleinste als de grootste gezinnen genoeg vitaminen krijgen.

 • Ecologische
  routes

  Onze routevolgsysteem is zo ingericht dat onze bezorgers altijd de meest ecologische routes volgen om zo het gebruik van brandstof te beperken. Ook rijden we steeds meer routes volledig elektrisch, wat wij in de toekomst alleen maar uit blijven breiden.

 • Team
  duurzaam

  Om duurzaam ondernemen binnen FRUIT OP JE WERK te waarborgen, hebben we een nieuw team opgericht. Dit team houdt zich bezig met alles wat met duurzaamheid te maken heeft binnen onze dienstverlening en ons DNA. Hierbij focussen ze onder andere op rijgedrag, brandstofbesparing en de omgang met ons duurzame fruit. Ze doen dit zowel op onze locaties als onderweg met onze bezorgers. Hiernaast investeert het team in duurzame relaties door het werkplezier en de tevredenheid van onze toffe peren te bevorderen.